Duurzaamheid

In onze collectie vind je een groot aantal gordijnstoffen met een duurzame functie. Bijvoorbeeld isolerend, vlam vertragend, geluidswerend & recycling. 

 

Zo word bijvoorbeeld een deel van onze gordijnen gemaakt met gerecycled katoen door middel van restmateriaal uit de T-shirtproductie. Daarnaast zijn bij de A House of Happines stoffen de velours gordijnen gemaakt van hoogwaardige katoen met een Better Cotton Initiative label. Ecologisch gekweekt, vrij van pesticiden en de betrokken boeren krijgen een eerlijke vergoeding. 

Maar ook worden er stoffen gemaakt van gerecyclede polyester, afkomstig uit hergebruik van weggegooide PET flesjes.

 

Duurzame gordijnen van A House of Happiness bij Baakman Didam 

In onze winkel herken je de stalen aan de groene haakjes! 

 

Hoe dat in zijn werk gaat? 

Een PET fles is een plastic fles waarin bronwater of frisdrank wordt verkocht. Omdat PET flessen moeten voldoen aan hoge kwaliteits- en veiligheidseisen, is dit plastic heel geschikt om her te gebruiken en er stof van te maken voor bijvoorbeeld kleding of gordijnen. Ingezamelde flessen gaan naar de verwerker waar ze worden gesorteerd, gemalen en gewassen. Daarna verwerkt een fiberproducent de grote balen met plastic snippers: de gemalen flessen worden gesmolten en deze worden gesponnen tot een draad. Van deze draad wordt uiteindelijk de gordijnstoffen geweven.

 

Wil je weten hoe onze nieuwe collectie met luchtzuiverende gordijnstoffen werkt? Dat lees je hier

partner logo's